"How about if you and I, me and you, bailamos Bachata?" - Romeo Santos

BACHATA UNDERVISNING KØBENHAVN

Lækker musik, bløde rytmer og flydende bevægelser. Bachata er i dag mere populær i København og i hele verden end nogensinde før. Hvis du vil have en god connection med din dansepartner og masser af flow i dansen, så er bachata noget for dig: bliv en del af vores store dansefamilie, uanset din alder eller danseerfaring!

OM BACHATA: historie og stilarter

Bachata stammer fra Den Dominikanske Republik, hvor den i 1960’erne udviklede sig fra den traditionelle dans bolero. I de sidste 10-20 år er dansen blevet meget populær i USA og Europa, i takt med at den har ladet sig påvirke af stilarter som zouk, tango og popmusik. Den danses i dag rigtig meget på danseklubberne som en god afveksling fra den hurtige og energifulde salsa, da tempoet er langsommere. Bachata er under stadig udvikling og kan groft opdeles i stilarter som bachata fusion (eller bachata moderna), dominikansk bachata og sensual bachata m.m. I Danmark er bachata fusion den mest populære på dansegulvet.

 PARTNERWORK

NIVEAU 1  |  begynder 

Har du aldrig prøvet bachata før, eller vil du gerne gennemgå det grundlæggende? Så er det her kurset for dig!

OM HOLDET

Vi danser i et tempo, der er let at følge, og vi vil lede dig gennem hver bevægelse skridt for skridt i et afslappet og rart læringsmiljø! Ingen partner kræves og tidligere erfaring med bachata eller anden dans er ikke nødvendig. Det eneste, du behøver, er et ønske om at lære og have det sjovt!

PÅ DETTE KURSUS LÆRER DU:
✧ De grundlæggende trin, vendinger og figurer i bachata.
✧ Grundlæggende parteknikker og roller.
✧ Forståelse af timing og rytme i bachata såVel som holdning og drejninger med mere.

HVOR LÆNGE BØR JEG DANSE PÅ DETTE NIVEAU?
Vi anbefaler at du fortsætter til level 2, kun når du har fået godt styr på basics. Tag ellers dette kursus flere gange og få noget god repetition, ingen grund til at skynde sig frem 😀 Mange elever tager også både niveau 1 og niveau 2 for at repetere, mens de lærer noget nyt. Er du usikker, spørg din instruktør eller kontakt os.

NIVEAU 2  |  fortsætter

Gå i detaljer med partner work og teknikker til at føre og følge, og lær nye drejninger og figurer.

OM HOLDET

TAG DETTE KURSUS, HVIS DU:
✓ Allerede kender de grundlæggende bachatadrejninger, figurer og teknikker til at føre/følge (særligt for dem, der fører).
✓ Har forstået bachatatiming og det grundlæggende stof.
✓ Har bachataerfaring på: minimum 4 måneder. Du har gennemført mindst ét begynderkursus og/eller danser i sociale sammenhænge.

PÅ DETTE KURSUS LÆRER DU:
✧ Drejninger og figurer, der kan bruges på det sociale dansegulv.
✧ Kropsbevægelse, bølger, footwork og styling.
✧ Musikalitet og teknikker til at føre/følge.

HVOR LÆNGE BØR JEG DANSE PÅ DETTE NIVEAU?
Bliv ved med at følge undervisningen på niveau 2 (de fleste elever tager denne klasse mere end én gang), og arbejd på at forbedre teknikker og detaljer. Gå videre til Bachata Lab, når du kan føre/følge figurerne på niveau 2 ubesværet og har teknikken på plads. Er du usikker, spørg din instruktør eller kontakt os.

BACHATA SENSUAL ESSENTIALS  |  fortsætter/letøvet

Discover what Bachata Sensual is, its’ history and how it is different from the other Bachata styles, learn the specific moves, recognise the music and create the atmosphere of Bachata Sensual in your dancing.

OM HOLDET

TAG DETTE KURSUS, HVIS DU:
✓ Ønsker at få mere viden om Bachata Sensual teknikker, historie og udvikling.
✓ Har bachataerfaring på: minimum 4 måneder. Du har gennemført mindst ét niveau 2 (fortsætter)-hold og danser regelmæssigt i sociale sammenhænge.

PÅ DETTE KURSUS LÆRER DU:

✧ Body positioning, connection, leading and following in partnerwork.
✧ Specific body movement to Bachata Sensual, such as body rolls, waves, dips, hips, various isolations: the possibilities how to incorporate them into your dancing.
✧ How to create the right atmospheres between the two dance partners.

BACHATA LAB  |  letøvet

Bachata lab er dit nye forsøgslaboratorium: Oplev et forskelligt aspekt af dansen for hver undervisningsgang med et nyt emne hver gang!

OM HOLDET

PÅ DETTE KURSUS LÆRER DU:
✧ For at give dig en mere intensiv træning fokuserer hver undervisningsgang på ét tema, der skal indgå i din dans. Mulige emner: musikalitet, footwork, dominikansk stil, sensual-stil, parteknikker, styling & kropsbevægelse, dips & tricks, tips til social dans og meget mere!
✧ Fordyb dig i bachata, og find din egen stil baseret på, hvad du kan lide: Viden er magt, også i dans!
✧ Hæv dit tekniske niveau, både i partnerwork og i footwork, og få inspiration med kreative drejninger.

TAG DETTE KURSUS, HVIS DU:
✓ Ønsker at få mere viden om bachataens teknikker, historie, udvikling og stilarter.
✓ Allerede er en erfaren bachatero/a, der søger udfordringer og vil give din dans et ekstra pift.
✓ Har bachataerfaring på: minimum 6 måneder. Du har gennemført mindst ét niveau 2 (fortsætter/letøvet)-hold og danser regelmæssigt i sociale sammenhænge.

HVOR LÆNGE BØR JEG DANSE PÅ DETTE NIVEAU?
De fleste sociale dansere bliver udfordret på dette kursus, som de med fordel kan følge i mange sæsoner, mens de bliver ved med at gøre fremskridt.